torsdag 26 april 2012

Safe in your arms

Denna har jag ju glömt lägga in i min blogg. Har gjort så många alster på kort tid att jag vet snart inte vilka jag har lagt in eller inte.  ;o)

Den är gjord till Little Yellow House Kits med kitet från april:


Jag har velat göra en layout på min äldre dotter med hennes pojkvän, men jag har inte träffat honom då han bor i Usa. Så jag har inte haft någon möjlighet att fotografera dom tillsammans.

Kramar Carina

En tavla i rosa, grönt och blått

Jag ligger nu i soffan efter ett bassängträningspass på förmiddagen. Jag blir så skönt trött i kroppen, somnar en timme eller två. Då blir det lite vila för knät automatiskt. Pyssel har det blivit en hel del. Jag och dottern har hjälpts åt att bära upp ett bord från mitt pysselrum i källaren. Det står nu i vardagsrummet. Där sitter jag och skypar om någon är sugen på det samtidigt som jag.

Här har jag gjort ett bidrag till Pysseltagens aprilutmaning som är en färgutmaning. Färgerna man skulle använda är rosa, grönt och blått. Jag valde att göra en canvastavla i dessa färger. Det är mest den rosa och den blå färgen som syns, men jag har använt grönt också.


En kollega visade mig detta kort på sina barnbarn. Jag tyckte det var ett sånt härligt kort så jag var bara tvungen att få göra något av det. Det blev inte som jag tänkt från början, men det blir det ju sällan. Nu blir det nog en ljudbok och lite pyssel. Ha en skön dag!

Kramar Carina


onsdag 25 april 2012

En till canvas

Jag har gjort en till tavla, med en annan hund. Den passar in på månadens utnmaning hos 100 %  Norr, där var det Mixed Media som gällde och ett valfritt alster.


Jag gillar denna hund supermycket, jag som inte har gillat småhundar särskilt mycket. Han är så cool.Yngsta dottern har tagit över honom och fått in lite lydnad på honom. Första gången jag var på promenad med Hebbe drog han i kopplet, det gör han inte nu. Vi kan ha ytterdörren öppen och han springer inte ut, bara om han hör barn. Han bara älskar barn.

Dottern med pojkvän och hundar kommer att flytta närmare oss så då kan man få träffa dom oftare. En tio minuters promenad ligger på schemat. Ha en fortsatt skön dag!

Kramar Carina

söndag 22 april 2012

Metal art

Nu har jag suttit och skypepysslat med Anna ett tag och det har blivit lite aluminiumtejpande. Här har jag gjort till Mollys Scrapbooking där man skulle inspireras av denna bild:


Jag tänkte när jag såg denna bild, förvaring av atc kort, men på ett annat sätt. Det finns en förvaring av ca 140 visitkort på Biltema, den blir perfekt till förvaring av atc kort.

 Sommar tänker jag när jag ser fruktfatet, därav fjärilen på min framsida:


Och i brevstället finns det en swirl, och det har jag gjort på baksidan:


Jag har gjort ett kort också med denna tejp, men den visar jag en annan dag. Strax dags för en tio minuters promenad. Ha en fortsatt skön söndag!
Kramar Carina 

fredag 20 april 2012

Jag har gjort en tavla

Lite mer pyssel har det varit nu när jag är sjukskriven, även om det är korta stunder. Denna tavla har jag gjort för att ge min dotter som inflyttningspresent (hoppas att hon inte kollar i min blogg) ;o) Fick ett tips att det fanns en tävling hos Mias Mix där man kunde lämna in ett fritt bidrag. Så detta lämnar jag dit.

Nu ska jag strax gå på en tio minuters promenad. Ha en skön helg!
Kramar CArina



onsdag 18 april 2012

Lekt med färger

Jag lyckas sitta och pyssla lite mellan korta promenader, ligga i soffan och vila. Fick ett tips om en utmaning hos Scrapgalen där man skulle göra en sida i en Art Journaling bok. Så här blev min, det blev inte som jag tänkt mig från början:


Jag har goda vänner omkring mig som jag behöver just nu. Det är när det känns lite jobbigt som man ser vilka som är en nära. 



Några fler detaljbilder:





Nu måste jag skynda mig, ska träffa in personliga tränare i bassängen, kanske det finns nåt jag kan göra trots mina knän.
Ha det gott!!
Kramar Carina

fredag 13 april 2012

Från häxa till modell

Ja då var man sjukskriven igen. Varit hos både sjukgymnasten och doktorn och båda tyckte nog att jag skulle vila. Det blir svårt när man får höra att träning får göra ont, man tränar efter det dom säger att jag ska göra. Sedan att man får skitont och söker hjälp. Sjukgymnasten säger att jag ska glömma allt vad han har lärt mig om träning när man har artros. Nu får träningen inte göra ont helt plötsligt. Jaja, två deppdagar men nu känns det bättre. Tur man har goda vänner som stöttar och peppar en. Maxdos av olika piller, vila, röntgenremiss skickad och en sjukskrivning första veckan heltid och sedan halvtid. Det blir säkert bra.

På lördag har Pysselhäxorna träff, det ser jag fram emot. Pysselhäxorna har en månadsutmaning där man skulle inspireras av en bild och ordet Blåkulla. Så här blev mitt bidrag:


Jag och Anna var modell för en dag och det var riktigt trevligt! Det ville jag föreviga och gjorde det på deta sätt, gillar art journaling och tänkte det passar super. I forumet skrev jag från häxa till modell. Och om jag inte minns fel har Anna sin stuga i Blåkulla.

Ha en skön helg! Sj'lv blir det nog mest soffläge idag.
Kram Carina

lördag 7 april 2012

Härligt med vårsol och korvgrillning

Idag har det varit helt underbart väder! Har varit ute först på prommenad kl 9 imorse, sen har vi varit ute till kl 15 tror jag. Grillade korv och en banan till lunch. Det var lika fint väder igår, bara en aning kallare. Nu ska jag jobba i tre dagar så jag har passat på att njuta av min ledighet.

Här har jag gjort ett krya på dig kort till Skrotboken. Vi skulle använda oss av sjukvårdsrelaterade saker på vårt alster. Och jag fick massor av idéer, inte svårt när man jobbar som sjuksköterska. När jag skulle göra mitt kort hittade jag inte så mycket här hemma, inte ens ett plåster hade vi. Jag hittade en steril kompress som jag stämplade två fjärilar på och sedan målade. 


Nu har jag även fått ordning på mitt internet så jag kan sitta i mitt pysselrum och skype pyssla. Det har varit lite halvtaskigt på den fronten. Det är ju så trevligt med sällskap när man pysslar.

Ha en fortsatt skön påskledighet!
Kramar Carina


onsdag 4 april 2012

Några fler från Övik

Här kommer mina resterande alster från träffen i Övik. Första är en snabbutmaning där jag inspirerades av färgerna rött och vitt. Jag har kladdat med färg som jag tycker är så kul:


Här har jag gjort ett dopkort, förenade lite nytt med nöje:


Och till sist en korg man skulle göra efter en mall, den var rolig att göra när man kom på knepet:



Hann inte så mycket på söndagen på träffen, mådde inte alls bra den dagen. Men det har gått över som tur är.
Ha en fortsatt skön dag!!
Kramar Carina

söndag 1 april 2012

Layouter från träffen i Övik

Vårt internet har inte fungerat som det ska sen någon gång i februari och det visar sig att masten är överbelastad. Mitt modem från Tele 2 fungerar inte i Vännäsby men inne i Umeå gör den det.. Nu har jag bytt till Vännäs net som är kabel och vilken fart jag har fått! 

Igår var jag hela dagen inne i stan och var modell för en dag. Jag blev sminkad, fixad i håret och fotograferad. Det var riktigt kul.

Nu ska jag visa några layouter från träffen i Övik förra helgen. Den första kom jag tvåa med i kitutmaningen. De som köpte ett kit fick vara med och tävla i den utmaningen. Och det var så många fina bidrag!


Nästa är gjord efter en skiss:


Vad detta var för utmaning minns jag inte:


Och till sist skulle man använda mycket kladd, det har jag gjort. Kortet har jag gjort med hjälp av en app i min telefon som jag sedan har framkallat, lite kul tycker jag:


Jag gjorde några till alster men dom visar jag en annan dag. Nu ska jag ta mig en liten morgonprommis. Solen börjar titta fram. Ha en fortsatt skön helg!!

Kramar Carina