tisdag 29 juli 2008

En Lo på "tanterna"

Gjorde en layout på två personer som betyder mycket för mig. Det är min farmor Kerstin (som inte finns i livet idag) och hennes syster Yvonne. Här är vi och firar midsommar på Dössberget i Dalarna 2004. Yvonne är en underbar människa som jag träffar alldeles för sällan då hon bor i helt fel landsände... ;-)
Den översta bilden är min farmor, mittenbilden är Yvonne och den nedersta bilden är jag. Vi hade en riktigt trevlig midsommar.



Pappret som jag gjort layouten på är ett Prima Marketing och heter Paintables, Iron Orchid Designs (hoppas det blev rätt). Köpte det hos Stellas i Kumla när jag var på semester hos Yvonne. Jag har målat med promarker i ganska glada färger.

lördag 26 juli 2008

DT hos Nettan!!

Jag har fått erbjudande att vara med i Nettans DT gäng http://nettantrollet.wordpress.com/, superkul!! Det innebär (för dom som inte har nån aning) att jag får material från henne som jag ska göra något av som sedan visas i hennes blogg. Det känns verkligen roligt att få ett sådant uppdrag! Fick veta detta när jag var på semester nere i Örebro via ett mail. Jag blev bara hur glad som helst!!!

Äntligen hemma!

Igår kom vi hem efter att varit nere i Örebro nästan två veckor. Det har varit härliga dagar, lite vemodigt att åka hem. Men när jag kom innanför dörren hemma och har sovit i min egen säng så känns det allt rätt bra.

Så här såg det ut på baksidan av huset där vi bodde, riktigt mysigt (förrutom mördarsniglarna då):


Dessa två gick och betade där:



Vi svängde av mot havet när vi skulle äta lunch på väg hem, till Axmarbrygga Havskrog. Så här såg stället ut, det var supermysigt. Vi satt vid ett fönster som gick från golv till tak, alldeles nära vattnet.



Detta var vad vi åt, först har vi en grillad fläskfilé med potatispaj och sedan en sjöjungfrutallrik. Allt var hur gott som helst och man blev verkligen proppmätt:



Det första vi gjorde innan vi lastade ur bilen var att inspektera jordgubbslandet, vi hade massor! Tur att jag köpt grädde...



Nu är det grejor överallt och ett stort behov av att tvätta sängkläder och handdukar... Vill in i pysselrummet, råkade åka en sväng till Stellas innan jag åkte hem..... Hon hade mycket fint!! Helt klart värt ett besök om man är i närheten av Kumla!!

onsdag 23 juli 2008

Härlig semester!!

Är i Örebro på en härlig semester! Tar dagen som den kommer, hur skönt som helst. Sprungit i affärer med mina döttrar, åkt en sväng över dagen till Stockholm för att shoppa, varit och handlat hos Stellas (http://www.stellas.se/), och bara njutit av att vara ledig!! På kvällarna plockas det mördarsniglar (jag gör inte det då), stoppar dom i en burk och strör salt på. Då blir det bara en enda sörja av dom. Kolla i min mobilblogg får ni se hur äckliga dom är....

Har fått ett superkul erbjudande! Vet inte om jag får avslöja det än så jag väntar ett tag... Ser fram emot att komma hem igen! Allt för att göra er som läser nyfikna....

Har stickat några sockar, måste ju ha något för händerna när jag inte har mina andra pysselsaker i närheten. Känns lite trist att behöva köpa stickor när jag har hur många som helst hemma. Nu ska jag återgå till sällskapet och vara lite social.

onsdag 16 juli 2008

Kändisar i Rixfm

Vi har suttit i bilen hela 11 timmar igår, åkte ner till Örebro. Radion var på hela tiden och vi lyssnade på Rixfm. Dom har en fototävling varje dag med olika teman, idag var temat svartvitt. Naturligtvis skickade jag in en bild, kolla denna:

http://www.rixfm.se/index.php?specialcontent=galleries&id=916

Men texten under bilden är inte min. Vi skrev att vi var på väg till Göteborg (ska ev. dit också) och att tjejerna sjunger i baksätet. Den ena har färgat halva håret svart och andra halva vitt.

Kul var det....

söndag 13 juli 2008

Pysselkväll hos Nettan

Jag har varit på en trevlig pysselkväll hos Nettan. Jag kommer inte ihåg vad alla hette, har inger särskilt bra namnminne... Men här kommer några bilder från kvällen:





Nettan bjöd på supergott fika men vi hade nästan inte tid att fika....
Och såklart fick vi handla i hennes affär.... För min del blev det några enfärgade papper, lim, ett gäng brads och en cuttlebug.... Ser fram emot nästa träff som jag kan vara med på.

Tillbaka från Porjus med inspiration

När jag var i Porjus och visade scrapbooking i min kompis affär Porjus Allehanda : http://www.porjusallehanda.se/ hittade jag ett kort i fiket som stod mot väggen där. Min kompis och hennes man har varit i Sandön på brandmansutbildning och hade fått ett gruppkort därifrån. Den scrappade jag där i butiken och så här blev den:



Sen när jag kom hem var jag sugen att ge mig på tävlingen i Nettans blogg: http://nettantrollet.wordpress.com/category/tavlingar/ gjorde efter skissen där i material från The Nook. Så här blev den:

Några kortbeställningar...

Fick några beställningar på kort när jag kom hem från Porjus. Detta kort är till en man som älskar trav. När jag började med kortet kom jag på att mina barn hade ett gäng kort på hästar, som tur var fanns det dubbla kort så jag tog ett av dom.



Detta kort är till en man som har fyllt 70 år:



Och till sist till ett kort till en tjej som gilla rött. tycker det är svårt att göra kort i färger som jag själv inte tycker om. Beställaren blev supernöjd så då måste nog jag också vara det...



Har tre till att göra men dom var det inte så bråttom med...

måndag 7 juli 2008

Fallens dag i Porjus 2008

Nu har jag återvänt från Porjus. Första kvällen såg vi midnattsolen, hade nästan glömt hur det var... Tog några fina bilder på den då klockan var ett på natten:


Fredag och lördag var jag på Porjus Allehanda och visade scrapbooking och sålde lite kort. Där träffade jag många som jag inte träffat på länge. Det var mycket folk i farten eftersom det var Fallens Dag på söndagen och Laponia Strong Men både lördag och söndag. Så här såg det ut på festplatsen i Porjus när nästan hela dagen gått på Fallens Dag:


Varje gång det är Fallens Dag öppnas dammluckorna en kvart och det släpps stora mängder vatten.


På dessa bilder har luckorna varit uppe en stund:


Rökt fjällröding är ett måste på Fallens Dag, hur gott som helst:


Finalen i Laponia Strong Men, här lyfts stenkulor upp som den tyngsta vägde 140 kg:
Och så skulle det rullas däck som vägde 350 kg:
Här skulle dom lyfta en skoter med raka armar så många gånger som möjligt:
Sedan när vi åkte hem tillbaka till Vännäsby, ca 46 mil, blev jag något less. Började då fotografera i backspegeln. Det blev ganska läckra bilder tyckte jag:



Det var den resan fram och tillbaka till Porjus. Lite sömn och mycket resande på kort tid blev det. Men det var riktigt trevligt.

onsdag 2 juli 2008

Mera flaskkort




Har gjort två till flaskkort. Kom på hur roligt det faktiskt var att göra dom.... Väldigt praktiskt när man ger bort en flaska....