söndag 25 maj 2008

Rod Stewart live i Sundsvall 24/5-08

Var i Sundsvall dagen innan konserten med Rod Stewart. Mitt i centrum hade dom sumobrottning. Det såg ganska roligt ut.


Så här såg det ut på stadion, 15 000 besökare! Jag och min man satt där den gröna ovalen är. Med andra ord såg i inte scenen så bra. Hörde gjorde vi definitivt...


Det gick inte så bra att fotografera scenen, därför fotograferade jag på storbildsskärmen istället. Det blev ganska bra bilder, lite korniga....


Roddan bytte lite kläder då och då. Han hade ett gäng duktiga tjejer som spelade, sjöng och dansade.



Och en superduktig gitarrist...


Här sjunger han Iám sailing....

Dessa tre sjöng också bra....



Han sparkade ut ett gäng fotbollar till publiken. Vi satt nog lite för långt bak för det...


Tjejen i svart var en duktig violinist....


Det var en riktigt trevlig kväll. Konserten började kl.20 och höll på till ca kl. 23. Då satte vi oss i bilen och körde hem till Umeå, var hemma vid 02.30 - tiden....

fredag 23 maj 2008

Vattendroppar i trädgården

Jag har fotograferat vattendroppar i min trädgård. Såg på lupinbladen efter att det regnat några droppar och tycket det var rätt häftigt. Jag tycker det är ganska svårt att ta kort på vattendroppar så att det blir riktigt bra. Dessa lupiner har precis tittat upp ur backen när jag tog korten.






tisdag 20 maj 2008

Cyberpyssel förra helgen

Trots att jag hade främmande förra helgen hann jag göra tre bidrag till cyberpysslet. Först ett kort efter en skiss:


Sen ett kort som bara fick vara en färg, jag valde grönt:



Sedan var det en utmaning som löd så här:

"Gör ett kort eller en LO genom att välja 3 saker från materiallistan nedan, varken mer eller mindre. Utöver det du väljer från materiallistan får du bara använda cardstock, limprodukter, pennor/färger, fotografier (om du gör en LO) och de verktyg (skärmaskin/skalpell/QK/sax/öljettverktyg etc.) du behöver.


Materiallista:


* 3 olika mönstrade papper


* knappar (valfritt antal)


* 4 brads


* band


* stämplat motiv


* stickers eller rubons


* blingstenar


* akrylfärg (t.ex. dabbers)"

Så här blev mitt resultat, jag använde tre olika mönstrade papper, fyra brads och knappar:



Till sist har jag gjort ett grattiskort till en kompis som fyllt år. I kortet gjorde jag ett egenhändigt gjort presentkort på valfri färg på ett par lovikkasockar. Kompisen blev glad:

lördag 17 maj 2008

Öppet hus på floristutbildningen

Det har varit öppet hus på floristutbildningen i Vännäs där min äldsta dotter går. Alla eleverna gör så mycket fin av blommor där. Så här såg det ut vid ingången till skolan.






Inför studenten, en alldeles särskild studentmössa och stövel.


På bilden till vänster har eleverna gjort en fin sak som man ska ha ute på gården. Försökte få min dotter att göra en sådan till mig men hon ville inte...

Så här såg det ut när vi kom in i köket (där var det fik idag)




Denna var precis utanför köket, stängde man igen den blev det ett hjärta som är dekorerat med pärlor.

Här har eleverna dekorerat i öppna spisar, även ovanpå.



söndag 11 maj 2008

Vackra blommor som jag inte kan namnet på...

Dessa blommor har jag fotograferat hos grannen men jag vet inte vad dom heter. Jag tycker blommorna är så läckra med sitt rutmönster. Skulle väldigt gärna vilja veta namnet på dom.



Så här ser den ut på nära håll...


Här har jag tagit kort in i blomman...

torsdag 8 maj 2008

En skiss från Scraphuset

Hittade en underbar skiss på Scraphusets sida. Var bara tvungen att göra efter den.


Så här blev resultatet. Kortet som jag använt är samma kort som jag har överst i bloggen. Det valde jag att dela i tre delar istället för att ta tre kort. Hade ett papper från the Nook som jag bara ville göra något med, det som är orange. Och då passade förstås en bild med eld bra. Jag tycker om att elda, grilla korv, göra varma mackor och fotografera elden. Bokstäverna har jag ritat av chipboards och sedan klippt ut. Runt den stora rosa blomman har jag använt grungeboard som jag målat med svart krackeleringsfärg som jag sedan målat på med rosa akrylfärg och till sist haft på 3 D lack.

lördag 3 maj 2008

Jag har köpt mina första penseér!!!

... men inte dom sista....



Jag bara äääälskar dessa blommor i deras alla olika färger!!!

När jag ändå var ute och fotograferade penseérna passade jag på att fotografera några knoppar som börjat spricka ut. Den första är en rönnknopp med tillhörande myra.



Myran såg jag inte förrän jag la in bilderna på datorn, det är inte första gången jag hittar djur på mina motiv först efteråt.

Den andra knoppen är en syrenknopp.


Dags att börja göra studentkort

Gjorde ett studentkort igår, en beställning. Datumet ska jag också få dit med det vet jag inte än. Tänkte göra en efter en skiss som fanns här http://pysseloprat.blogspot.com/2008/04/skiss-1-tvling.html.... Men det blev inte riktigt så, den slutade så här.

fredag 2 maj 2008

Mera inspiration

Gjorde en Lo på mig och min äldre dotter av månadspaketet från The Nook. Tycker om blommorna och pappret som var med i det. Detta kort är taget i vårt kök första året vi bodde i huset, 2005.



Ville göra en Lo på grannens barn och ge till honom. Gjorde då denna. Min man har gjort en snögrotta tillsammans med Anton, dom har skottat en del snö och sedan blev det korvgrillning i vår eldring på baksidan. En mycket trevlig dag. Grannen blev glad när han fick layouten.